Sportske aktivnosti

Windsurf i Kitesurf

Ljubitelji windsurfa dolaze svake godine u Viganj koji je pored Bola na Braču najpoznatija destinacija za ove sportove. Postoji nekoliko škola surfa gdje možete početi i vjerojatno se zaljubiti u vjetar. Učitelji iz raznih zemalja Europe dolaze preko ljeta kako bi podučavali i sudjelovali na regatama koje se održavaju u Pelješkom kanalu. Svake godine održava se europsko prvenstvo u formuli i slalom surfu. Staze i rute su podešene tako da se hvata najbolje od maestrala i južnog vjetra i svakodnevno se može dobiti točna informacija o statusu vjetra svaki sat. Ukoliko ste napredni wind i kitesurfer u Vignju imate mogućnost isprobati svoje nove daske i jedra i uživati u suncu, vjetru i moru. Villa i apartmani “Klara” imaju svoja privatna spremišta za vašu opremu, gdje možete odložiti svoju imovinu potpuno sigurno.

Biciklizam

Postoji 4 kilometra ceste uz more gdje se možete voziti neometano i sigurno. Ukoliko ste ipak ljubitelj ekstremnijeg oblika biciklizma, padine sv. Ilije su odgovor na sve vaše zahtjeve. 50-tak kilometara staza, uspona i visoravni, od Lovišta preko Nakovane sve do Orebića vozite po zahtjevnm i manje zahtjevnim stazama i putevima. Užitak i iskustvo brda s pogledom na Pelješki kanal – jednostavno je neprocjenjiv. Ljepota biciklizma u Vignju je specifična jer zbog svoje blage klime biciklisti dolaze i u proljeće i jesen. Gosti imaju i vinske puteve kojima biciklom obilaze privatne vinare i spajaju ugodno i korisno. Bicikli se mogu i iznajmljivati, na dnevnoj i tjednoj osnovi. Gosti koji dolaze zrakoplovom donose svoju osobnu prtljagu, a sve sadržaje mogu iznajmiti po vrlo prihvatljivim cijenama. Kontaktirajte nas u Villi “Klara” i organizirat ćemo sve za Vas.

biciklistička mapa Vignja

Paragliding

Sve popularniji sport u Vignju privlači mnoge sportaše i ljubitelje adrenalina. Postoje uzletne i sletne staze povrh Vignja sa stručnim vodstvom, mjernom stanicom za smjer i jačinu vjetra. U Vignju je sve povezano s vjetrom, a zbog blizine planine moru postoje kvalitetne toplo hladne struje vjetra koje su idealne za paragliding. Pošaljite nam upit i slobodno se informirajte o svim detaljima za ovaj sport.

Ostali sportovi

Ronjenje, rolanje, planinarenje, speleologija, gastronomija i enologija su sportovi koje možete prakticirati u Vignju. Malo mjesto s puno prirodnih resursa omogućit će Vam sve želje i zahtjeve. Ukoliko se ipak želite odmoriti u potpunoj privatnosti, odmarajte se uz naš bazen uz hladnu limunadu i uživajte u pogledu na Korčulu i Pelješki kanal.